Miksi maailma näyttäisi menevän aina sekaisin? Tällaista kysymystä ja vastausta kysymykseen tarjoilee Mikko Ketovuoren kirja ’Laumavaiston varassa’. Kirja perustuu Prechterin sosionomiseen taous- ja kulttuuriteoriaan, ja avasi ainakin itselleni uusia näkökulmia siitä, mistä voi kenties jatkossa tunnistaa nousu- ja laskukausia.
Numerot kuuluvat arkipäiväämme, ja yritämme numeroiden avulla selkeyttää erilaisia asioita ja tilannekuvia. Heathin ja Starrin kirja ‘The art and science of communicating numbers – Making Numbers Count’ laittaa lukujen viestimisen ihan uuteen valoon. Ensinnäkin hyvä uutinen on se, että numeroiden kommunikointi on taito, jota voi kehittää. Suosittelen kirjaa luettavaksi eritoten henkilöille, joiden työhön kuuluu erilaisten raporttien tulkitsemista sidosryhmille.
Rikkaan isä -konseptin luojan kolmas kirja. Kertoo miten rikkaat toimivat sijoittamisessa. Rahan lisäksi käsitellään siihen suhtautumista. Mitä se rajoittaa ja mitä se mahdollistaa. Sitä millainen mindset rahaa ihmisillä yleensä on ja erityisesti millainen se rikkailla on. Rikas tässä tapauksessa ei tarkoita pelkästään varakasta, vaan sellaista, joka suhtautuu rahaan näkien sen mahdollistajana. Rikas ei myöskään ole säästäjä vaan sijoittaja.
Viime aikoina on paljon kohistu Thomas Piketyn kirjasta Pääoma 2000-luvulla. Siinä seurataan tulo ja varallisuusvirtojen historiallista kehitystä sekä niiden taustalla vallitsevia syy-yhteyksiä ja pohditaan miten olemme päätyneet nykytilanteeseen sekä mitä jatkossa tämän pohjalta yhteiskunnassa pitäisi tehdä.