Ryan Holiday – The Obstacle is the way
Kirjassa The Obstacle is the way amerikkalainen Ryan Holiday raottaa – joskaan ei erityisen konkreettisesti – kuinka vastoinkäymiset voi kääntää voimakseen. Hän lienee kuitenkin itsessään varsin hyvä esimerkki, koska 19-vuotiaana hän droppasi korkeakouluopinnoistaan. Tämä päivänä Holiday on edelleenkin vasta 30-vuotias, mutta erittäin kokenut ja arvostettu kirjailija, markkinointiosaaja ja kolumnisti.
Carl von Clausewitz – Sodankäynnistä
Clausewitz oli Prussian kenraali, joka taisteli Napoleonoia vastaan. Kenraali Clausewiz oli tarkka opeistaan ja tarinoistaan. Keskeneräistä työtä ei saanut julkaista, ja hänen muistiinpanonsa ja oppinsa keräsikin yhteen hänen vaimonsa kenraalin kuoltua. Kirja julkaistiin vuosi Clausewizin kuoleman jälkeen 1832. Edelleen tänä päivänä kenraalin kootut opit ovat aktiivisessa opetuksessa sotakouluissa. (Kuva: wikipedia.org)
Mika D. Rubanovitsch – Haasteena myynnin johtaminen
Lähdin hakemaan seuraavaa vaihdetta tiimini myynnin eteenpäin viemiseksi ja tällä kertaa käännyin Rubanovitschin puoleen. Ruban, kuten hänet tuttavallisemmin tunnetaan, kirja Myy enemmän, myy paremmin minulla oli jo luettuna ja intouduin käymään katsomassa herraa myös livenä Hartwall-areenalla.
MOTIVAATIOMIES – Podcast
Motivaatiomiehen roustauksessa – Business Thinkers.
Aki Hintsa – Voittamisen anatomia
Oskari Saaren teos Aki Hintsan elämäntyöstä on hyvin moniulotteinen. Teos opettaa Hintsan filosofiaa onnellisesta ja menestyksekkäästä elämästä. Filosofian lisäksi kansien väliin kätkeytyy useita mikroelämänkertoja sekä mukaansatempaavia tarinoita niin urheilussa kuin liike-elämässäkin menestyneistä huippuosaajista
Tony Robbins – Business Mastery
Istun lentokoneessa Amsterdamista kohti kotihelsinkiä. Kynä sauhuten olen raapustanut viimeiset viisi päivää oppeja ja oivalluksia maailman yhdeltä johtavalta valmentajalta – Tony Robbinsilta.
Dan Soback – Mitä on Johtajuus
Dan Soback on kirjoittanut hyvän aperitiivin johtajuudesta. Teoksessaan Mitä on johtajuus hän käsittelee havaintojaan ja herättelee lukijaa kysymyksillä ja kyseenalaistuksilla. Houkutteluna anti-lukutoukille: kirja on lyhyt ja teksti omaa suuren rivivälin. Vaikka kirja vaikuttaa köykäiseltä, saa Soback lukijan pysähtymään ja pohtimaan sanomaansa useaan otteeseen kirjan avulla.
ERIC RIES – LEAN STARTUP – Kokeilukulttuurin käsikirja
Eric Riesin kirjassa yhdistyy ehkä tämän hetken yritysmaailman kaksi kuuminta termiä: lean ja startup. Hän ottaa termeihin hyvin maanläheisen näkökannan ja määritteleekin leanin johdonmukaisena päämäärään tähtäävänä ja kokeilemalla oppimisena. Startup puolestaan ei välttämättä tarkoita uutta yritystä, eikä kaikki uudet yritykset ole Riesen mukaan myöskään startuppeja. Kuva: Margot Duane 2012, CC BY-SA 2.0
ANESE CAVANAUGH – CONTAGIOUS CULTURE
Anese Cavanaughin kirja oli ollut minun lukupinossani jo hetken aikaa. Sain kirjan lahjana ystävältä ja nyt ymmärrän, että hän oli todella miettinyt minua kirjavalintaansa tehdessään. Cavanaugh avaa kirjassaan teoriansa siitä, miten läsnäolollasi on merkitys. Miksi ja miten vaikutat kohtaamisisissasi muihin ihmisiin ja onko vaikuttamisesi tarkoituksellista vai sattumanvaraista.
Walter Mischel – THE MARSHMALLOW TEST
Kertooko vaahtokarkkitesti tulevaisuuden menestyksestäsi? Walter Mischel testasi Stanfordin yliopistossa 4–5-vuotiaita lapsia ja löysi korrelaation lykätyn tarpeentyydytyksen ja SAT-pisteiden välillä. Mitä enemmän sekunteja lapsi pystyi odottamaan vaahtokarkki edessään sitä syömättä, sitä paremmin lapsi pärjäsi collegen tasotesteissä.
Teeskentele kunnes osaat
Amy Cuddy avaa kirjassaan sen, miten yksilö voi vaikuttaa omaan läsnäoloonsa. Kirjassa läpikäydään sitä, kuinka uskaltaa – varsinkin haastavissa tilanteissa – seistä omilla jaloilla, uskoa ajatuksiinsa ja kuinka usko itseen mullistaa elämänpolun. Cuddyn tutkimus pohjautuu laajaan aineistoon, jota hän kirjassa esittelee. Kirja on hyvä tasapaino kirjoittajan omaa tarinaa, tutkimustuloksia ja konkreettisia neuvoja, joita lukija voi hyvin ottaa käyttöön omaan arkeensa.
John Wooden – Oppeja legendaariselta valmentajalta
Legendaarinen koripallovalmentaja John Wooden on saanut businessmaailman ihannoimaan itseään koripallovalmennusopeillaan. Wooden oli kaikkien aikojen ensimmäinen henkilö, joka pääsi koripallon Hall of Fameen sekä pelaajana että valmentajana. Mistä tämä legenda siis on oppinsa ammensi? Millaisia toimintamalleja, sparrauksia ja visioita hän loi?
Marcus Buckingham – Miten löydän vahvuuteni
Marcus Buckingham avaa kirjassaan, kuinka meidän tulee keskittyä kehittämään vahvuuksiamme. Heikkouksia puolestaan tulee työstää vain sen verran, että ne eivät muodosta meille esteitä menestyksellemme vahvuuksiemme kanssa. Käydään ensin läpi koko kirjan avainoivallus ja avataan työkalu, jolla meidän on mahdollisuus löytää omat kykymme. Itse kirja avaa saman asian lukuisten hyvien esimerkkien avulla.
Matti Alahuhta – Katsaus johtajuuteen
Alahuhdan kirja oli mukaansatempaava ja asiapitoinen teos. Samalla, kun kirja summasi Alahuhdan uraa Nokialla ja Koneessa, antoi se vahvan näkemyksen siitä, millä periaatteilla ja toimintamalleilla Alahuhta saa tiiminsä tulokset lentoon.
- ← Edellinen
- 1
- …
- 4
- 5
- 6
- 7 (nykyinen)
- 8
- 9
- 10
- Seuraava →