Amy Cuddy avaa kirjassaan sen, miten yksilö voi vaikuttaa omaan läsnäoloonsa. Kirjassa läpikäydään sitä, kuinka uskaltaa – varsinkin haastavissa tilanteissa – seistä omilla jaloilla, uskoa ajatuksiinsa ja kuinka usko itseen mullistaa elämänpolun. Cuddyn tutkimus pohjautuu laajaan aineistoon, jota hän kirjassa esittelee. Kirja on hyvä tasapaino kirjoittajan omaa tarinaa, tutkimustuloksia ja konkreettisia neuvoja, joita lukija voi hyvin ottaa käyttöön omaan arkeensa.
Legendaarinen koripallovalmentaja John Wooden on saanut businessmaailman ihannoimaan itseään koripallovalmennusopeillaan. Wooden oli kaikkien aikojen ensimmäinen henkilö, joka pääsi koripallon Hall of Fameen sekä pelaajana että valmentajana. Mistä tämä legenda siis on oppinsa ammensi? Millaisia toimintamalleja, sparrauksia ja visioita hän loi?
Marcus Buckingham avaa kirjassaan, kuinka meidän tulee keskittyä kehittämään vahvuuksiamme. Heikkouksia puolestaan tulee työstää vain sen verran, että ne eivät muodosta meille esteitä menestyksellemme vahvuuksiemme kanssa. Käydään ensin läpi koko kirjan avainoivallus ja avataan työkalu, jolla meidän on mahdollisuus löytää omat kykymme. Itse kirja avaa saman asian lukuisten hyvien esimerkkien avulla.
Alahuhdan kirja oli mukaansatempaava ja asiapitoinen teos. Samalla, kun kirja summasi Alahuhdan uraa Nokialla ja Koneessa, antoi se vahvan näkemyksen siitä, millä periaatteilla ja toimintamalleilla Alahuhta saa tiiminsä tulokset lentoon.
Chip & Dan Heath – jo pelkkä kaksikon nimen näkeminen kirjan kannessa nostaa odotukset kattoon sisällön suhteen. Parivaljakon aiemmat teokset Switch ja Made to stick ovat molemmat saaneet aikaan pysyvää muutosta arkisessa tekemisessäni. Nyt herrat pureutuvat parempien päätösten aikaansaantiin. Selkeä toimintamalli hyvin havainnollistavien tarinoiden kanssa, tekee lukukokemuksesta miellyttävän ja mieleenpainuvan.
Tukeva asiapitoinen jättiläinen, “Thinking fast and slow”, on Daniel Kahnemanin tuorein teos, joka paksuudellaan ja pituudellaan siirtää herkästi luku-urakan aloittamista tuonnemmas. Ennakkoluulo Nobel-kirjailijan teknisyyttä kohtaan ei myöskään motivoi. Luettuani kirjan, voin kuitenkin kertoa kirjan olevan erittäin hyvin strukturoitu ja vahvan syvällinen taustatutkimuksineen, mutta samaan aikaa kansankielinen ja ymmärrettävä.
Vetäytyminen mökille kesäloman viettoon akkuja lataamaan toi yllättäviä havaintoja odottamattomissa tilanteissa. Luonnollisesti alku meni paikan käyttöönottotöiden touhussa. Nurmikon leikkuuta, sisätilojen jynssäystä ja istutimme perunoitakin yhdessä neljän polven miesten kesken. Arjen lähtiessä rullaamaan ja sukulaislasten tullessa meille viettämään viikonloppua, havahduin oivalluksiin, jotka yhdistävät niin käytännön johtamista kuin mökkielämääkin.
Työelämä täyttyy tänä päivänä erilaisista esityksistä ja puheista. Johtaminen on kommunikaatiota ja viestintää ja vaikuttaminen tapahtuu tunteiden ja järjen kautta. Amerikkalaiset puheoppaat tarjoavat nopean reitin mestaripuhujaksi, mutta Juhana Torkki tarjoaa syvällisen kädet multaan oppaan, joka ravistelee perinteisiä oppeja puheen valmistelusta ja puheella vaikuttamisesta.
Nyt huhtikuussa 2016 se vihdoin tapahtui. Pääsin osallistumaan yhteen maailman puhutuimmista itsensä kehittämisen seminaareista – Anthony Robbinsin sisäisen voiman vapauttamisen seminaariin. Seminaaria ei voi missään määrin kuvata perinteikkääksi. Sen lisäksi, että elämyksellisessä seminaarissa kävelimme tulisilla hiilillä –kirjaimellisesti – oli energialataus tapahtumassa sanoinkuvaamaton.
Maanantai 14. maaliskuuta oli odotettu kuin kuuta nousevaa Business Thinkers -porukassa. Edellisestä tapaamisesta Arto Hiltusen kanssa meillä oli takana reilut puoli vuotta ja nyt oli tavoitteena saada kohtaamisesta entisestäkin antoisampi.
Seth Godin on markkinoinnin menestynyt kirjailija. Hän on julkaissut 18 teosta 35 eri kielelle. Godinin blogi on yksi maailman suosituin markkinoinin blogi. Kirjassaan kaikki markkinoijat ovat valehtelijoita pureudutaan tarinoihin.
Godin on kirjailija, joka on julkaissut 18 kirjaa, jotka on käännetty yli 35 kielelle. Hän kirjoittaa jälkiteollisesta vallankumouksesta, ideoiden leviämisestä, markkinoinnista sekä johtajuudesta. Direct Marketing Association nimitti vuonna 2013 Godinin hall of fameen loistokkaan uraaurtavan työn puolesta, jota hän on tietopohjaisen markkinoinnin eteen tehnyt.
Matti Alahuhta on yritysjohtaja joka ei esittelyjä kaipaa. Hänen esikoisteos Johtajuus – kirkas suunta ja ihmisten voima käsittelee johtamista, joka on arkista ja määrätietoista työtä jossa olennaisinta on yksinkertaisuus, selkeys ja johdonmukaisuus.
1. Tehokas sähköpostin käsitteleminen
2. Ideoiden toteuttamiseen systemaattisuutta
3. Huonoista tavoista eroon
Tahdonvoima on kuin starttimoottori, jolla saadaan kone käymään, mutta itse starttimoottorilla ei pitkälle pötkitä ilman koneen käynnistymistä. Samaan tyyliin innostumme uusista asioista ja päätämme ryhtyä projektiin jos toiseenkin, mutta vain virittämällä oman seurannan ja rutiinit tämän tekemisen ympärille saamme luotua kestäviä tapoja.
Unelmoimme usein hetkessä ja heittelemme ajatuksia tuuleen. Kuitenkaan emme syvällisemmin ajattele tai suuntaa omaa toimintaamme näiden unelmien saavuttamiseksi.
Vaikuta tunteisiin on kirja, joka kertoo tunteista ja niihin vaikuttamisesta. Kirjan kirjoittanut Jarkko Rantanen on tunteisiin erikoistunut psykologi ja valmentaja. Hän työskentelee perustamansa Tunneakatemian päävalmentajana.
Ystäväni ja Businessthinkers-kollegani Juhan kanssa olemme asettaneet tavoitteen vetää itsensä kehittämisen kurssi 30.1.2016. Paikka on jo varattu ja erinäisiä muistiinpanoja on kasassa yli 60 sivua jäsenneltynä aihealueittain.
Yksinkertainen ja siten ymmärrettävä on meille usein tehokkainta. Eikö vain?
Viime aikoina on paljon kohistu Thomas Piketyn kirjasta Pääoma 2000-luvulla. Siinä seurataan tulo ja varallisuusvirtojen historiallista kehitystä sekä niiden taustalla vallitsevia syy-yhteyksiä ja pohditaan miten olemme päätyneet nykytilanteeseen sekä mitä jatkossa tämän pohjalta yhteiskunnassa pitäisi tehdä.
Liian paljon tapahtuu ympärillämme. Nopeasti muuttuvan maailman ja hitaasti muuttuvan ihmismielen välillä on suuri kuilu. Saku Tuominen ja Katja Lindroos antavat neuvoja kamppailusta jolla yritämme sopeuttaa tuhansien vuosien aikana muokkautuneen mielemme nykyajan vaatimuksiin.
Marcus Buckinghimer avaa mielenkiintoisesti kirjassaan miten johtaja rakentaa yksilölle hyvän ja motivoivan ympäristön kasvaa. Tasapuolisuus ja yhdenmukainen kohtelu ei hänen mukaansa johda optimaalisiin tuloksiin, ei yrityksen, eikä yksilön kannalta.
Vieraamme Arto Hiltunen saapui paikalle tyylilleen ominaisesti hyvin valmistautuneena. Käsittelimme Johtamisen taito -kirjan teemoja ja paneuduimme useisiin aiheisiin. Ruodimme niin klassisia aiheita, kuin digitalisaation ja elektronisen kaupankäynnin vaikutusta johtajalta vaadittavaan osaamiseen.
Aki Hintsa on ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon erikoistunut urheilulääkäri ja ortopedi. Hän on kehittänyt pitkälti tieteeseen ja tutkimukseen perustuvan hyvinvointimallin jonka oivallukset syntyivät Etiopissa Haile Gebresselassien elämää seuratessa.
Ystävän suosituksesta päädyin lukemaan David Bachin kirjan Start Late, Finish Rich. Tämä suurimmaksi osaksi itselleni tuttua materiaalia sisältävä kirja soi minulle ahaa-elämyksen. Pitkälti itsestäänselvät asiat nousivat uuteen valoon kiitos Bachin innostavan kirjoitustyylin.